Prăbușirea celui de-al treilea turn în 11 septembrie

Ați știut că turnurile gemene ale Word Trade Center-ului nu sunt singurele care s-au prăbușit în data de 11 septembrie 2001? La aproximativ șapte ore de la tragedia prăbușirii acestora, fără ca vreun alt avion folosit drept proiectil să fi lovit clădirea, Word Trade Center 7 sau, așa cum mai era cunoscută, clădirea 7 a fost făcut una cu pământul în doar șase secunde și jumătate (vezi materialul video de mai jos).

Astăzi deja există multe semne de întrebare și controverse și cu privire la prăbușirea turnului Word Trade Center 2 (unul din gemeni) și nu numai. Însă marea diferență dintre turnurile gemene și clădirea 7 o face imensa mediatizare de care au avut parte gemenele, comparativ cu tăcerea canalelor de știri în privința clădirii 7. Cu alte cuvinte, există lucruri despre care trebuie să știm și lucruri despre care nu se dorește să știm. De ce s-a dorit să știm despre prăbușirea tunurilor gemene? Pentru că ele au creat premisa pentru un șir de războaie sângeroase despre care eu cred (nu numai eu) că s-a dorit încă dinainte de 11 septembrie să aibă loc. Dar nu numai atât! Acest eveniment a fost folosit pentru luarea a tot felul de măsuri în direcția restrângerii libertăților.

Și până la urmă, tocmai aici are loc adevărata bătălie: nu atât pe scena politico-diplomatică sau pe câmpul de luptă din Afganistan sau Irak, cât pentru mintea și inima ta și a mea. La fel ca și în cazul prăbușirii Word Trade Center 7, despre acest război nevăzut nu se dorește cu adevărat să știm. 11 septembrie 2001 vorbește nu doar de viețile omenești care s-au pierdut în tragicul eveniment, nu doar de multe alte mii de vieți omenești pierdute în conflictele armate care au urmat, ci și de un drum pe care s-a pornit în direcția abandonării libertății de conștiință, libertate care a costat enorm de mult.

spacer

Leave a reply