Pandora papers: bogățiile secrete sortite pustiirii

Scurgeri masive de documente scot la iveală informații cu privire la bogățiile secrete ale mai-marilor lumii. Este vorba despre sute de politicieni, miliardari și alte figuri publice care, prin intermediul unor companii extrateritoriale (off-shore) și-au pus la adăpost de orice impozitare și control financiar tranzacții și proprietăți de milioane și milioane de dolari.

Aceste informații au fost făcute publice pe data de 3 octombrie. Nu se așteaptă însă ca acest lucru să aducă pe vreuna din persoanele incriminate în fața vreunui sistem omenesc de justiție, pentru că aici avem de-a face cu evaziuni fiscale care au acoperire legală. Doar că, înaintea dreptului Judecător lucrurile nu stau așa. Biblia ne descoperă că este foarte aproape ziua mâniei, când averea nu mai folosește la nimic (Prov. 11:4). Dacă bogățiile respective au putut fi ascunse de autoritățile financiare și fiscale, ele nu vor putea fi ascunse de mânia Celui Atotputernic.

Veniţi acum, bogaţilor, plângeţi şi urlaţi din cauza nenorocirilor voastre care vor veni asupra [voastră]. Bogăţiile voastre au putrezit şi hainele voastre sunt mâncate de molii. Aurul şi argintul vostru au ruginit; şi rugina lor va fi o mărturie împotriva voastră şi va mânca a voastră carne precum focul. [V]-AŢI STRÂNS TEZAURE PENTRU ZILELE DE PE URMĂ. Iată, plata lucrătorilor care v-au secerat câmpurile, [plată] care a fost oprită de voi prin înşelăciune, strigă; şi strigătele secerătorilor au intrat în urechile Domnului sabaot. Aţi trăit în plăceri pe pământ şi în desfrâu; v-aţi hrănit inimile, ca într-O ZI DE MĂCEL. Aţi condamnat [şi] aţi ucis pe cel drept; el nu vi se opune. (Iac. 5:1-6, BTF)

Dar tu, DOAMNE, mă cunoşti; tu m-ai văzut şi mi-ai încercat inima faţă de tine; trage-i afară ca pe oi pentru măcelărire şi pregăteşte-i pentru ZIUA MĂCELULUI. (Ier. 12:3, BTF)

Venitul casei lui se va depărta [şi bunurile sale] se vor scurge în ZIUA FURIEI LUI. Aceasta [este] partea de la Dumnezeu unui om stricat şi moştenirea rânduită lui de Dumnezeu. (Iov. 20:28-29, BTF)

Că cel stricat este rezervat ZILEI NIMICIRII? Vor fi duşi înainte până la ziua furiei. (Iov. 21:30, BTF)

Nici argintul lor, nici aurul lor nu va fi în stare să îi scape în ZIUA FURIEI DOMNULUI; dar tot ţinutul va fi mistuit de focul geloziei lui, pentru că el va face chiar o descotorosire grabnică de toţi cei care locuiesc în ţinut. (Țef. 1:18, BTF)

spacer

Leave a reply